Arroz con verduras y atún a la parrilla, czyli ryż w hiszpańskim stylu z warzywami i grillowanym tuńczykiem

Arroz con verduras y atún a la parrilla, czyli ryż w hiszpańskim stylu z warzywami i grillowanym tuńczykiem

Arroz con verduras y atún a la parrilla, czyli ryż w hiszpańskim stylu z warzywami i grillowanym tuńczykiem

H ola Amigos! Dzisiaj zabieram Was w kulinarną podróż do mojej ukochanej Hiszpanii, gdzie ryż potrafią przyrządzać dobrze, jak nikt inny. Najlepsze potrawy con arroz w roli głównej pochodzą z Comunitat Valenciana , gdzie narodziła się oczywiście słynna na cały świat paella . To własnie tam nauczyłem się, jak ugotować idealny ryż na charakterystycznej patelni zwanej paellerą . Jednak dzisiejsze danie będzie nieco uproszczone i jedynie inspirowane znaną potrawą. Szafranowy ryż z sezonowymi warzywami i grillowanym t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.