Zapiekanka z kaszy jaglanej ze szpinakiem i pomidorami

Zapiekanka z kaszy jaglanej ze szpinakiem i pomidorami

Zapiekanka z kaszy jaglanej ze szpinakiem i pomidorami

90 min Zapiekanka ziemniaczana to danie, które lubi większość z nas. Dziś proponuję trochę mniej kaloryczną wersję tej potrawy. Zapiekanka z kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw i mozzarelli. Czas przygotowania i ilość porcji 90 minut, 4 porcje. Produkty 200 g kaszy jaglanej, 200 g szpinaku, 1 pomidor, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, mozzarella, 2 jajka, łyżka oleju kokosowego, pieprz i sól. Przygotowanie Kaszę przepłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni rozpuść łyżkę oleju kokosowego i usmaż na nim szpinak, pokroj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fit&Fast Kitchen

Warto przeczytać

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

fitandfastkitchenfitandfastkitchen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy fit, fit, kasza, szpinak, kasza jaglana, kokosowe, zapiekanka, zapiekanki, zupa pomidorowa, papryka, zapiekanka ziemniaczana, babeczki, ciasto, ciasto fit, warzywa na patelnie, ciasto kokosowe, ciasto z kaszy jaglanej, zapiekanka warzywna

Inne przepisy z Fit&Fast Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.