Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone

Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone

Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone

Z mięsami lubię eksperymentować i odkrywać nowe połączenia smaków. Tym razem padło na czosnek, który gra tutaj główne skrzypce, gdyż jego spora ilość w połączeniu ze szpinakiem i delikatnym serkiem oraz chili dają niezwykłe doznania smakowe. Wg A. to jedno z najlepszych dań, jakie przygotowałam :)  Zmodyfikowałam przepis znaleziony na blogu Marta – gotuje. Składniki na 4-5 porcji: 3 łyżki oleju rzepakowego Opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 800 g schabu sól, pieprz 10 ząbków czosnku 1 liść laur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.