Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą

Przepis na : obiad

Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam sobie tego typu dań bez sera. Składniki na 3-4 porcje: 3-4 czerwone papryki (u mnie poszło 3,5 sztuki papryki) 100g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.