Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Sezon warzywno-owocowy w pełni trwa, więc staram się wykorzystywać dobrodziejstwa natury póki jeszcze są. Przez to czasami wręcz ciężko mi się zdecydować, na co mam większą ochotę, więc tym razem postanowiłam zrobić 2w1. Później stwierdziłam, że nawet dobrze, że tak wyszło, gdyż cukinię i bakłażana faszeruję w ten sam sposób, więc przy okazji przedstawię Wam to w jednym poście.Ciekawa również jestem, czy też miewacie czasami takie problemy, że najchętniej to zjedlibyście dwie rzeczy po trochu, a tu trzeba co... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pomidor, cukinia, pieczarki, cebula, warzywa, ser żółty, papryka, ciekawe przepisy, drobiowe, pieczenie, mięso, obiad, cukinia faszerowana, mięso na obiad, pomidory z serem, smażony ser, mielone pieczarki, mięso mielone, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, pieczarki do obiadu, mięsa pieczone, pomysł na obiad, papryka faszerowana, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
CookingByFaksiu., 20 lipca 2013 12:31:19

bardzo to lubei :)

W kuchni Uli, 20 lipca 2013 13:08:06

lubię i cukinię i bakłażana, choć w wersji faszerowanej może troszkę mniej, ale grillowane bardzooo

italia od kuchni, 20 lipca 2013 13:10:07

Nigdy nie robiłam dwóch nadziewanych warzyw jednocześnie. Nie miewam raczej dylematów, o których wspominasz. Jak mamm ochotę na jakąś rzecz, to tylko na nią, a nie na jeszcze inną razem z nią :)Z mięsem też nie mam dylematów, bo mój mężczyzna choć mięso lubi, to może długo funkcjonować bez niego, podobnie jak ja. Tak wiec to mit, że prawdziwy mężczyzna musi mieć codziennie kawał mięcha na obiad :)A takie bakłażany czy cukinie to faktycznie, najczęściej nadziewa się mięsem. Kiedyś robiłam tylko takie, a potem zachciało mi się eksperymentów i teraz cuda w nich zapiekam :)Pozdrawiam.

Anulla, 20 lipca 2013 13:15:10

to tylko pozazdrościć mężczyzny, który potrafi się obyć bez mięsa:) mój brat jeszcze jako tako, ale dla A. mięso to podstawa:P równie dobrze można nadziać jedno, ale zrobiłam dwa:)

Paulina Kwiatkowska, 20 lipca 2013 13:53:12

Mm, prawdziwa uczta :)

beti, 20 lipca 2013 14:30:09

Cukinię już robiłam, ale bakłażana jeszcze nie. Pyszności :))

Kasia Cukier, 20 lipca 2013 15:06:31

cukinia to moje ulubione warzywo :) uwielbiam taka faszerowana wersje :)

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 20 lipca 2013 16:04:34

Robiłam podobne, fajny pomysł i bardzo fajny smak.

magdam, 20 lipca 2013 16:19:27

super pomysł, ja do tej pory robiłam z farszem jak do gołąbków, ale ten też mi się bardzo podoba, a tak w ogóle to bardzo lubię cukinię :-)

ola in the kitchen, 20 lipca 2013 16:20:48

Oj tak! Faszerowane warzywa jak najbardziej :D

Justyna Bąk, 20 lipca 2013 16:35:02

rewelacja i to jest fajne:)

Salvador Dali, 20 lipca 2013 18:12:50

a ja dziś 1szy raz jadłam cukinię, meega :Dfaszerowane? Spróbujemy na dniach, na peewno :D

madlene17, 20 lipca 2013 20:19:54

Ja też często mam ten sam problem - ja gustuję w warzywnych daniach w faceci - jak to faceci - wolą konkrety, czyli mięcho. Ja zazwyczaj wtedy robię leczo ale wiecznie nie można jeść tego samego (choć bardzo je lubię) i faszerowane warzywa to także strzał w dziesiątkę:)

Karmel, 20 lipca 2013 21:45:57

pysznie wygląda! chyba poszukam kabaczka w ogródku:)

Ela.M, 20 lipca 2013 22:04:12

Moje cukinie na działce już dojrzewają, więc na pewno wypróbuję przepis:)

Kasia Jurek, 20 lipca 2013 22:57:59

Super, ja tez mam różne nadzienia na cukinię, i zawsze każdy mi bardzo smakuje :)

Emcia Pichci!, 20 lipca 2013 23:43:36

uwielbiam :) chociaż sama jeszcze nigdy nie robiłam :)

madzka, 21 lipca 2013 12:07:16

dawno już nie robiłam faszerowanej cukinii. Może się skuszę w najbliższym czasie:)

Łucja, 21 lipca 2013 12:49:42

bardzo lubię tak faszerowana cukinię :) bardzo często latem jadamy :)

Anulla, 21 lipca 2013 12:51:51

z farszem jak do gołąbków muszą być równie pyszne:) zresztą u mnie pomysłów więcej niż czasu:P

Anulla, 21 lipca 2013 12:52:57

osobiście nawet wolę cukinię niż bakłażana, więc często ona u mnie gości na stole, robiłam z niej zapiekanki, faszeruję, albo stanowi dodatek do dań, a teraz jest bardzo tania, więc warto z niej korzystać:)

Anulla, 21 lipca 2013 12:55:32

dlatego ja staram się zawsze jakoś łączyć warzywa i mięso. Sama na wegetarianizm bym nigdy nie przeszła, ale jeść samo mięcho to też nie, lubię warzywa i mogą stanowić dla mnie większą część posiłku w przeciwieństwie do mężczyzn, którzy muszą mięć kawał mięcha, a warzyw może nie być:P Leczo bardzo lubię, ale w tym sezonie jeszcze nie robiłam. Ja też do zapiekanek przemycam dużą ilość warzyw:)

Kulinarna Ja, 21 lipca 2013 14:36:24

Uwielbiam faszerowaną cukienię!

toPestka!, 21 lipca 2013 17:15:29

zapomniałam o nich kompletnie, dzięki za przypomnienie :)

Paulina, 21 lipca 2013 21:37:57

nigdy nie jadłam faszerowanych warzyw, muszę spróbować :D

Kempek, 21 lipca 2013 21:44:55

Pycha!

kruszyna, 21 lipca 2013 23:49:21

Bakłażany nie przemawiają do mnie za bardzo, ale taką faszerowaną cukinię bardzo chętnie bym zjadła, pychotka :D

Andźka, 22 lipca 2013 00:53:26

Fajny taki dyplomatyczny posiłek ;) Lubię zaówno cukinię, jak i bakłażany. Lubi,e też kabaczki, więc faszeruję też wszystko ;) Pycha!

Poezja Smaku, 22 lipca 2013 01:46:05

Faszerowaną cukinię uwielbiam! Bakłażana mniej, szukam na niego innego patentu

Antenka, 22 lipca 2013 10:30:29

kocham!jedno z moich ukochanych letnich dań:)

Monika, 22 lipca 2013 11:25:52

Uwielbiam:)

AZgotuj!, 22 lipca 2013 14:36:18

Z uwagi na to, ze nie jem mięsa, nafaszerowałabym ryżem albo jakimś kuskusem .... albo co Ty byś jeszcze dołożyła???

domowacukierniaewy.blox.pl, 22 lipca 2013 15:09:56

Dla mnie bomba! Pyszny pomysł na niebanalny obiad :)

cook and look, 23 lipca 2013 00:00:29

Uwielbiam faszerowane warzywa, Twoja propozycja bardzo fajna :)

Ivka, 23 lipca 2013 14:49:12

Letnie i lekkie danie- pysznie!

marta-gotuje.pl, 23 lipca 2013 17:00:29

Faszerowane warzywa są super! wygląda bardzo apetycznie :)

Arcoiris, 23 lipca 2013 18:24:58

Robiłam bakłażana nadziewanego warzywami mięsem mielonym z kurczaka w niedzielę, ale przepis dopiero będzie. Uwielbiam takie dania.

Anulla, 23 lipca 2013 23:42:26

a może dla odmiany zapominana często kasza gryczana np. z pieczarkami:)

Anulla, 23 lipca 2013 23:42:58

ja miałam mielone z indyka:)

Joanna Skoraczyńska, 24 lipca 2013 17:07:19

Takie nadziane cukinie i bakłażany to teraz świetny pomysł na obiad :-)

MartynCia ^^, 27 lipca 2013 23:44:50

faszerowaną lubię cukinię, a bakłażana wolę w plasterkach i przełożonego mięskiem i sosami w formie zapiekanki ;)

siostraelwa, 28 lipca 2013 00:12:23

Od czasu jak polubiłam się z cukinią próbuję przyrządzać ją na rózne sposoby, Twój równiez przypadł mi do gustu, na pewno wypróbuję :-)

Anika, 29 lipca 2013 23:44:18

Też takie robię. Teraz przymierzam się do faszerowanej cukinii. Pozdrowienia A