Schabowy w panko

Schabowy w panko

Schabowy w panko Składniki 600 g schabu bez kości 2 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki panko sól, pieprz czarny 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/8 łyżeczki mielonej ostrej papryki 2 łyżki smalcu olej do smażenia Instrukcje wykonania Mięso umyć, osuszyć jednorazowym ręcznikiem papierowym i pokroić na 4 plastry. Każdy plaster po kolei układać na desce do krojenia, nakryć folią spożywczą i tłuczkiem do mięsa rozbić z obu stron na niezbyt cienkie kotlety. Przygotować 3 pojemni...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.