Prosta smażona wołowina z papryką

Prosta smażona wołowina z papryką

Prosta smażona wołowina z papryką

Prosta smażona wołowina z papryką Polędwicę wołową wyjąć z lodówki 30 min. przed przygotowywaniem. Rozciąć na plastry grubości 1,5-2 cm, a następnie każdy plaster pokroić na cienkie paski. Kroić pod lekkim skosem, nie wzdłuż włókien. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić na dość długie i cienkie słupki. Do osobnego naczynia dodać sos sojowy, sos chili, sos ostrygowy, olej sezamowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, skrobię kukurydzianą oraz bulion wołowy, wymieszać i odstawić na bok. Na dużej patelni ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.