Zrazy z mielonej wieprzowiny.

Zrazy z mielonej wieprzowiny.

Zrazy z mielonej wieprzowiny.

Mielone mięso - dla mnie to wspaniały materiał dla wielu różnorakich potraw. Jest plastyczne ,idealne do modelowania . Przy tym samym mięsie można otrzymać : wałeczki , kuleczki , placki . Krótko mówiąc do koloru do wyboru . Dzisiaj chciałabym przedstawić mielone mięso z przemyconym brokułem . Składniki 6 szt 1/2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej szynki) 1/2 brokuła 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Wkładka 6 ogórków kiszonych ( jeśli są grube to ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, ogórki, tarta, placki, mięso mielone, bułki, zrazy, brokuły, brokuł, ogórki kiszone, kotlety mielone, sosy, kotlet, rosół, szynka, kotlety, ser, placek z serem, brokuł z jajkiem, szynka gotowana, sos mięsny

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.