obiad w słoiku: gulasz z łopatki

obiad w słoiku: gulasz z łopatki

obiad w słoiku: gulasz z łopatki

Kolejny przepis na obiad w słoiku to gulasz. Zwykle robiąc gulasz zaczynam od zeszklenia cebuli, ale śledząc dyskusje na różnych forach, bardzo często pojawiał się zarzut, że cebula powoduje szybsze kwaśnienie potraw, więc z niej tym razem zrezygnowałam. Tego gulaszu nie zagęszczałam wychodząc z założenia, że na miejscu zdecyduję o jego ostatecznym kształcie dodając np. śmietanę lub koncentrat. gulasz w słoiku 0,5 kg łopatki wieprzowej, 0,5 kg warzyw: marchew, seler, pietruszka przyprawy: sól, pieprz, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.