kurczak z pękatego rondla
kurczak z pękatego rondla
Lato sprzyja poszukiwaniu egzotycznych smaków, więc zapraszam na wyprawę ma Mauritius. Kuchnia kreolska pełna jest wpływów francuskich, afrykańskich, indyjskich i chińskich. Najczęściej używanymi produktami są ryby i owoce morza. Za to mało w niej mięsa, gdyż jest drogie, jeśli już występuje, to jest to kurczak. Dodatkiem obowiązkowym jest ryż, czasem zastępowany owocami chlebowca, których smak przypomina słodkie ziemniaki. Dzisiejszym daniem jest kreolski gulasz daube, którego nazwa pochodzi od franc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni
Autor
Eksperyment Sobotni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, ryż, pomidor, gulasz, ziemniaki, ziemniak, imbir, francuskie, ryby, sosy, owoce morza, udka z kurczaka, ryba, udka , dania mięsne, sos do kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z czosnkiem, mięso duszone, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, suszone pomidory, kuchnia chińska, dania z kurczakiem, kurczak duszony na ryżu, dania chińskie, sos do ryżu, kurczak po chińsku, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Eksperyment sobotni
Dodaj komentarz