Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona peklowana wychodzi pyszna, krucha i soczysta. Można ją podać na ciepło do obiadu lub poczekać, aż wystygnie i pokroić jako wędlinę. W obu wersjach świetnie sprawdzi się na świątecznym czy imprezowym stole. Można ją podać z konfiturą z żurawiny lub sosem chrzanowym. Przygotowanie takiej szynki nie wymaga wiele pracy, trzeba to jednak zaplanować 1-2 dni przed podaniem, gdyż jej peklowanie, dzięki któremu ma taki różowy kolor wymaga przynajmniej 24, a najlepiej 48 godzin.   Składniki na szy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.