Ciasto Kubuś

Ciasto Kubuś

Ciasto Kubuś

Przepis na : deser

Robiłam już marchewkową karpatkę, teraz przyszedł czas na biszkopta z masą z budyniu na bazie soku i bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki: Biszkopt: 200 g cukru 300 g mąki tortowej 6 dużych jajek 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Krem: 900 ml soku przecierowego typu Kubuś o ulubionym smaku (u mnie marchew, jabłko, pomarańcza) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 250 g masła   Masa śmietanowa: 330 ml śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru p... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Justyna Zarzecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, biszkopt, ciasto, sok, jajko, bita śmietana, krem, pomarańcze, marchewkowe, jabłka, cytryna, karpatka, marchewka, pyszne ciasto, deser, desery, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto marchewkowe, ciasto kubuś, ciasto ucierane , ciasta tortowe, pieczone jabłka, jabłka pieczone, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.