grzyby marynowane

grzyby marynowane

grzyby marynowane

składniki: ok. 1000 g grzybów leśnych (np. prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kozaki, rydze…) ok. 100 g cebuli 300 ml wody 300 ml octu 10% 10 g soli 50 g cukru 3-4 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 12 ziarenek pieprzu czarnego dodatkowo: 20 g soli na 1000 ml wody do obgotowania grzybów wykonanie : Grzyby oczyszczamy i myjemy. Do marynowania najlepiej używać małych grzybków, które marynujemy w całości natomiast większe grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Zagotowujemy wodę z solą oraz pokrojoną w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.