Tuszonka w/g Jacka w otoczce słoniny

Tuszonka w/g Jacka w otoczce słoniny

Tuszonka w/g Jacka w otoczce słoniny

    SUROWIEC -łopatka bez klasyfikacji  -słonina bez skóry cienka 1-2 cm - skórki wp 40-50 g /kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE DO TUSZONKI  -peklosól 16 g/kg -pieprz czarny 1-2 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg lub jeden listek na wierzch puszki  -pieprz ziołowy białowieski 1-2 g/kg -woda 50-60 ml /kg -cebula suszona 2 g/kg  DO SŁONINY -sól nie jodowana 25 g/kg -czosnek świezy wyciśnięty przez praskę osobiście dałem jeden mały ząbek na puszkę czyli na pasek słoni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, galaretka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.