Łopatka konserwowa mielona

Łopatka konserwowa mielona

Łopatka konserwowa mielona

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabniałem na maszynce 8 -2 kg łopatki klasa 1 (kto chce bardziej chudy wyrób proponuje 3 kg) / szarpak  -1 kg łopatki klasa 2 / 5 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym 5 mm PRZYPRAWY I MATERIALY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -woda 25% -skrobia ziemniaczana 3,5% Opcjonalnie można dać przyprawy kto jakie lubi w odpowiedniej dla siebie ilości. Ja dałem i to jest tylko sugestia : -pieprz czarny 2g/kg -papryka chili jalapeno grys czerwona ostra -czosnek suszony 1,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, golonka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.