Kaczka parzona i wędzona

Kaczka parzona i wędzona

Kaczka parzona i wędzona

SUROWIEC -kaczka PRZYPRAWY I ZIOŁA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 70-80 g/kg i na 1 liter wody Podczas parzenia dodajemy: -3 goździki -owoc jałowca zmiażdżony w moździerzu (ilość według uznania) -ziele angielskie w kulkach (ilość według uznania) -liść laurowy (ilość według uznania) -papryka chili dwie -zioła prowansalskie 2 g -pieprz kolorowy w kulkach (ilość według uznania) -sznurek wędzarniczy WYKONANIE W przygotowanej solance topimy kaczkę na 24 godziny. Proces peklowania ma odbywać się w temp.4-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kaczki, piersi, pierś, papryka, piersi z kaczki

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.