Dżem z dyni, jabłek i pigwy

Dżem z dyni, jabłek i pigwy

Dżem z dyni, jabłek i pigwy

  SUROWIEC I SKŁADNIKI -około 0,75 kg jabłek już obranych i pozbawionych pestek  -około 0,75 kg pigwy już obranych i pozbawionych pestek  -około 2 kg dyni obranej i pozbawionej pestek -sok z 2 cytryn  - 0,5 kg cukier żelujący 3:1  -3 opakowania 40 g żelfix 3:1 -kto lubi dżem bardzie słodki można dodać jeszcze szklankę lub dwie cukru zwykłego  -700 ml wody WYKONANIE Dynie, jabłka i pigwę pozbawiamy gniazd nasiennych i skórki następnie kroimy w kostkę i ścieramy na drobnej siatce. Ws... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, dynia

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.