Boczek z suszoną papryką i chilli

Boczek z suszoną papryką i chilli

Boczek z suszoną papryką i chilli

SUROWIEC I PRZYPRAWY -boczek ze skórą -skórki ugotowane i zmielone na fi 2,5 -70 g/kg -wywar z gotowania skórek 50 ml/kg -peklosól 14 g/kg -papryka suszona płatek 10 g /kg -chilli jalepeno grys czerwone 1,5 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 0,5 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg WYKONANIE Z boczku odcinamy skórę, następnie boczek tniemy w kostkę 2-3 cm i peklujemy zalecaną dawką dwie doby. Po tym czasie gotujemy skórki do miękkości studzimy wywar i skórki. Skórki mielimy i dodajemy do boczku, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, boczek, mielone

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.