Boczek pieczony w niskiej temperaturze

Boczek pieczony w niskiej temperaturze

Boczek pieczony w niskiej temperaturze

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 16-19 g/kg -pieprz cytrynowy -kolendra mielona -papryka wędzona ostra i słodka -czosnek granulowany -termometr z sondą (najlepszy z długim kablem) -naczynie żaroodporne -olej WYKONANIE Boczek myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą i osypujemy przyprawami ilość według uznania. Zawijamy w folie spożywczą lub pakujemy w próżnię na okres 3-4 dni. Przechowujemy w lodówce temp.4-6 stopni. Do naczynia wlewamy odrobinę oleju. W boc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, boczek, mielone, pieczony boczek

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.