Bitki wieprzowe w sosie własnym

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Coś dla moich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :)  Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P  Składniki : 0,5kg szynki wieprzowej pokrojonej w plastry ( ok 2cm) 1 cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku (posiekanego) 2 łyżeczki słodkiej papryki Sól, pieprz Liść laurowy, ziele angielskie Olej. Przygotowanie: Szynkę kroimy w plastry ( grubość ok 2cm) po czym je lekko tluczemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Kuchnia u Mamy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.