Babka drożdżowa z serem i pomarańczowym lukrem

Babka drożdżowa z serem i pomarańczowym lukrem

Babka drożdżowa z serem i pomarańczowym lukrem

Babka, w smaku której można się zakochać ;) Puszysta, delikatna, długo zachowuje świeżość. Pięknie pachnie pomarańczami, nadziana twarożkiem. Właśnie znaleźliście najlepszą drożdżową babkę na Wielkanoc i nie tylko :) Polecam! Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z pomarańczy 100 g masła 2 małe jajka 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Masa serowa: 250 g twarogu 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1 żółtko Lukier pomarańczowy: sok z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.