Rolada bezowo-cytrynowa

Rolada bezowo-cytrynowa

Rolada bezowo-cytrynowa

Rety, jakie to dobre :) Miękka beza, lemon curd i bita śmietana to połączenie idealne: lekkie i orzeźwiające. Niebo w gębie. A wykonanie banalnie proste, przekonajcie się sami :) Składniki: 7-8 białek 150 g cukru pudru + dodatkowo 2 łyżki do posypania 1 łyżka mąki ziemniaczanej Nadzienie: ok. 150-200 g lemon curd 200 ml zimnej śmietanki kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru  Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C.   2. Blachę o wymiarach 23x39 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.