PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU

PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU

PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU

Mielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do pietruszki (babcia zawsze mówiła, że pasternak jest gorszy od pietruszki, łatwiej się go hoduje i rośnie większy, ale nie ma tyle smaku co pietruszka). Dla mnie i pasternak znajdzie zastosowanie w kuchni! Jest bogaty w błonnik, kwas foliowy i witaminę C, postanowiłam więc dodać go do ziemniaka i przygotować nieco zdrowszą wersję pure... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, tarta, buraki, ziemniaki, puree, burak, pieczeń z mięsa mielonego, rukola, bułki, zupa pomidorowa, papryka, dania mięsne, zapiekanka, zapiekanki, mięsa pieczone, zapiekanka z mięsem , pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, tarta na słodko, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.