Kurczak pieczony w majonezie i ketchupie

Kurczak pieczony w majonezie i ketchupie

Przepis na : obiad

Mięso z kurczaka jest bardzo popularne i można z niego szybko przyrządzić jakąś pyszną potrawę. Lecz trzeba pamiętać, żeby kurczaka zbyt długo nie zapiekać, ponieważ wtedy mięso staje się suche i niezbyt smaczne. Udka drobiowe marynowane w majonezie z ketchupem po upieczeniu są bardzo delikatne i soczyste, chociaż nie mają chrupiącej skórki rozpływają się w ustach. Danie to pasuje zarówno na obiad, jak i na przyjęcie świąteczne lub rodzinne. Zachęcam do wypróbowania przepisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.