Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Przepis na : śniadanie

Jajka u nas to podstawowy składnik, zawsze mam pod ręką 20-30 sztuk, zapas jest regularnie uzupełniany. My lubimy wszelkie potrawy z jajek. Jajecznice, omlety, jajka w koszulce to nasze ulubione śniadaniowe dania. Tym razem przygotowałam tamagoyaki, czyli omlet japoński. Może skusicie się i przygotujecie taki japoński omlet, trochę zachodu przy nim jest jest, gdyż smaży się go warstwami, zwijając każdą warstwę osobno, ale warto się potrudzić, gdyż smakuje wyśmienicie, a jego wyglądem przykuwa oko. Łosoś wę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.