Pancetta (surowy suszony boczek zawijany)

Pancetta (surowy suszony boczek zawijany)

Pancetta (surowy suszony boczek zawijany)

Pancetta to rodzaj surowego suszonego zwijanego boczku,  przepis pochodzi z Włoch. Pancetta dojrzewa w soli i przyprawach, a potem jest suszona zawinięta w gazę lub siatkę masarską. Pancetty się nie wędzi stąd ma bardzo delikatny smak. Ten zrolowany boczek kroi się na cienkie jak bibułka plasterki.  Pancetta to kolejna wędlina surowa dojrzewająca, którą można znaleźć na blogu obok kilku innych przepisów na tego typu wędliny. Przepis na Pancetta (surowy suszony boczek zawijany) jest kolejnym produktem wartym pow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.