Warkocze z polędwiczek wieprzowych z żurawiną

Warkocze z polędwiczek wieprzowych z żurawiną

Warkocze z polędwiczek wieprzowych z żurawiną

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, zostawiając nieprzecięty jeden brzeg. Natrzeć mięso z obu stron olejem i przyprawami i zapleść jak warkocz. Mięso odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec 50-60 minut, do miękkości. Mięso podawać z sosem żurawinowym z tego lub tego przepisu.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.