Pęczotto buraczane z boczkiem

Pęczotto buraczane z boczkiem

Pęczotto buraczane z boczkiem

Buraki bardzo lubimy, zarówno w czystym barszczu, barszczu ukraińskim czy w postaci buraczków tartych na zimno i ciepło do obiadu. Tym razem tarte buraki dodałam do pęczaku  z boczkiem i cebulą. Podałam do roladek wołowych. Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak3 małe buraki czerwone1 mała cebula, najlepiej czerwona1 ząbek czosnku1 łyżka klarowanego masłaok. 3 szklanek bulionu, najlepiej wołowego lub wieprzowego2/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina2 łyżki śmietany - kwaśnej lub słodkiej100 g chudego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, tarta, boczek, cebula, buraczki, ryby, mielone, barszcz, buraczki tarte, kasza, obiad, roladki, warzywa, barszcz ukraiński, ryba, słodkie, mięso, masło czosnek, mięso na obiad, barszcz czerwony, tarta na słodko, ryby smażone, mielone z warzywami, mielone mięso z warzywami, mięso mielone

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.