Babeczki marchewkowo-bananowe z kremem czekoladowym

Babeczki marchewkowo-bananowe z kremem czekoladowym

Babeczki marchewkowo-bananowe z kremem czekoladowym

Smak tych babeczek zachwycił mnie. Połączenie bananów, marchwi i wanilii jest fantastyczne. Babeczki są wilgotne, wręcz rozpływają się w ustach. Krem jest jedynie ich dopełnieniem i stanowi atrakcyjną dekorację w wiosennym i wielkanocnym nastroju. Na 10-12 sztuk: 1 dojrzały banan 1 duża marchew 80 g masła 2 jajka 50 g maślanki 100 g mąki 80 g otrębów owsianych 80 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 50 g maślanki Krem:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem czekoladowy, bananowe, banan, czekolada, babeczki, krem, muffiny, owsiane, mascarpone, ciasto, pierniczki, drozdzowka, drożdżówki , ciasteczka, babeczki z bananami, czekoladowe ciasteczka , krem mascarpone, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasteczka owsiane, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto bananowe, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.