Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami

Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami

Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami

Jeszcze przed świętami upiekłam duże cytrynowe babeczki. Udekorowałam je kremem cytrynowym na bazie mascarpone i połówkami moreli. Babeczki ułożyłam na łące z żelków obsypanych cukrem i kwiatków ułożonych z czekoladowych drażetek. Składniki na 5-6 dużych muffin lub 10-12 małych: 100 g masła 200 g mąki 80 g płatków jaglanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g drobnego cukru szczypta soli 2 łyżki soku i skórka otarta z 1/2 cytryny po 60 ml mleka i kwaśnej śmietany w temperaturze pokojowej 2 jajka Dekoracja: 25... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.