Parówki w cieście drożdżowym

Parówki w cieście drożdżowym

Parówki w cieście drożdżowym

Przepis na : kolacja

Parówki w cieście drożdżowym robię bardzo często na kolację chociaż mogą zastąpić i obiad. Najlepsze z keczupem, sosem czosnkowym lub jako dodatek to barszczyku. Te, które nie zjemy mrożę a po rozmrożeniu odgrzewam w mikrofalówce. Składniki: 0,5 kg mąki 1 szklanka mleka 5 dag drożdży 5 łyżek oleju 3 łyżki cukru szczypta soli  2 jajka 8 parówek mak, majeranek itp. do posypania ciasta Sposób wykonania: Mleko podgrzać i dodać drożdże, cukier i część mąki.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski ws... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.