Klasyczna tarta z owocami

Klasyczna tarta z owocami

Klasyczna tarta z owocami

Bardzo smaczna tarta na kruchym spodzie na żółtkach, do tego klasyczny crème pâtissière, owoce i glazura wykonana z galaretki owocowej. Idealne połączenie. :) Ciasto kruche można przygotować nieco wcześniej. Gotowe ciasto kruche zawinięte w folię spożywczą można przechowywać w lodówce do tygodnia, a w zamrażarce do 3 miesięcy. Klasyczna tarta z owocamiPRZEPIS Temperatura pieczenia: 180oC | Czas pieczenia: ok. 20 minut  Kruche ciasto (wg Michel Roux "Ciasta") 250 g mąki tortowej 200 g masła nieco rozmię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, pieczenie, mąka, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, galaretka, cukier, ciekawe przepisy, przepisy na kruche ciasto, krem, cukier puder, ciasto z galaretka, mleko zwykle, ciasta z kremami, kruche ciasto owocowe, ciasto owocowe, ciasta tortowe, ciasto z kremem

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 2 czerwca 2013 19:27:59

mąkę kukurydzianą dodac do jajek z cukrem czy do mleka? :)

COOLinarna Strefa, 2 czerwca 2013 19:32:56

do jajek z cukrem.:)

bagiennka, 17 czerwca 2013 13:11:44

wygląda pysznie, muszę spróbować ;)