Perski omlet z ziołami - kuku shabzi

Perski omlet z ziołami - kuku shabzi

Perski omlet z ziołami - kuku shabzi

Przepis na : śniadanie

Jedną z flagowych potraw kuchni perskiej jest omlet z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół. Perski omlet z ziołami - kuku shabzi to idealny pomysł na śniadanie, ale sprawdzi się równie dobrze jako przekąska na lunch czy przystawka na imprezę. Perski omlet smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Kuku można także spakować do pudełka do pracy lub na piknik. Gorąco polecam to pyszne, a jednocześnie proste w przegotowaniu danie.  Jeżeli zainteresowała Was kuchnia perska zajrzyjcie na blog Mops w kuchni i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.