Moussaka

Moussaka

Moussaka

W ramach wspólnego gotowania postanowiliśmy przygotować grecką moussakę. Jest to rodzaj zapiekanki, której podstawowym elementem jest bakłażan i mięso mielone - najczęściej baranina, lecz równie często przygotowuje się ją z mięsa wołowego. I właśnie taką wersję wybrałam, głównie dlatego, ze K. nie przepada za mięsem z owieczki, poza tym jest ono nieco droższe od wołowego, także wybór był prosty.  Moussaka pochodzi najprawdopodobniej z terenów obecnej Turcji, ale znana jest także w krajach arabskich i in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, sos beszamelowy, sosy, ziemniaki, zupa pomidorowa, mąka, zapiekanki, zapiekanka, warstwowa, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, czosnek w ziołach, pieczeń z mielonego, dania na gorąco, zapiekanka z mięsem , sos pomidorowy, suszone pomidory, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki zapiekane, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.