Kurczak Balmoral

Kurczak Balmoral

Kurczak Balmoral

Balmoral to szkocka posiadłość rodziny królewskiej i to od tego miejsca pochodzi nazwa dania, które dziś przygotowałam. Kurczak Balmoral to pierś kurczaka faszerowana haggisem i zawinięta w boczek. Danie jest przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu, zazwyczaj serwuje się go z sosem z whisky ;) Jeżeli nie macie haggisa spróbujcie zrobić podobne danie z kaszanką. Polecam!  Kurczak Balmoral Składniki:  4 pojedyncze piersi z kurczaka kilka plastrów haggisa 8 plastrów cienko pokrojonego boczku sól, piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, boczek, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sosy, mięso, piersi z kurczaka faszerowane, kapustą, czerwona kapusta, zapiekanka, roladki, zapiekanki, zapiekanka ziemniaczana, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, pieczony boczek, mięsa pieczone, zapiekanka ziemniaczana z boczkiem, zapiekanka z mięsem , kurczak pieczony, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zapiekanka z kurczakiem

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.