Co za babka!

Co za babka!

Co za babka!

Ciasto z jagodami to doskonała propozycja na letni deser. W tej wersji połączyłam świeże pomarańcze, soczyste jagody i chrupiące migdały. Efekt? Wyjątkowo smaczne pomarańczowe ciasto z jagodami, idealne na mrożne dni tego sezonu. Oczywiście, można użyć również borówki amerykańskiej, ale ja akurat miałam pod ręką zamrożone jagody, dlatego je wykorzystałam. To tradycyjne ciasto zostało przygotowane według klasycznego przepisu na ciasto ucierane na maśle . W mojej kuchni większość wypieków powstaje przy użyciu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.