Bucatini z ragu z mielonego mięsa i pieczarkami

Bucatini z ragu z mielonego mięsa i pieczarkami

Bucatini z ragu z mielonego mięsa i pieczarkami

Przepis na : obiad

Bucatini to włoski makaron w rodzaju spaghetti z dziurką. Lubię grube makarony na talerzu, więc wybrałam te najgrubsze bucatini. Sos do makaronu proponuję mięsny z pomidorami. Ragu z mielonego mięsa to najczęściej przeze mnie przygotowywany sos do makaronu. Dzisiaj przyrządziłam ragu z mnóstwem ziół z dodatkiem czerwonego wina. Porcja sosu pokaźna, której nadmiar można zamrozić. Bucatini z ragu z mielonego mięsa i pieczarkami Składniki: na 4 – 6 porcji 500 g mielonego mięsa, u mnie wieprzowo wołowo pusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, mielone, sosy, mięso, pieczarki, mięso mielone, sos do makaronu, zupa pomidorowa, spaghetti, pieczarki w sosie, makaron z pieczarkami, szybki obiad, obiad na szybko, obiad, mielone pieczarki, sos mięsny, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos spaghetti, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos pomidorowy, makaron smażony, czosnek w ziołach, mięso na obiad, sos pomidorowy do spaghetti, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.