Babka białkowa z polewą karmelową

Babka białkowa z polewą karmelową

Babka białkowa z polewą karmelową

W oryginale była białkowo-makowa, ale z braku maku zostały białka. A i tak wyszła bardzo dobra w smaku  i mignęła się dosłownie w kilka chwil. Składniki: 1 szklanka białek (ok 8 sztuk) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 100 ml mleka rodzynki Karmel: 7 łyżek cukru 2 łyżki zimnej wody 1/2 kostki masła 120 ml śmietany kremówki Wykonanie: Masło rozpuszczam na patelni i odstawiam aby przestygło. Białka ubij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.