Żelatyna-praktyczne wskazówki

Żelatyna-praktyczne wskazówki

Żelatyna-praktyczne wskazówki

Ile to ja miałam kłopotu z żelatyną. Trudno powiedzieć i zliczyć. Jednak, aby lepiej zrozumieć żelatynę zacznijmy od początku.Żelatyna to tak na prawdę mieszaniną białek i peptydów. Żelatyna ma w przemyśle cukierniczym i w samej kuchni szerokie zastosowanie. Używamy jej do ciast, deserów i dań na zimno. Produktem, którym z niego powstaje to znana wszystkim galaretka. Żelatyna jest wykorzystywana w przemyśle kuchennym jako zagęstnik. Spotkamy ją w jogurtach, wędlinach(!). Czym jest żelatyna? Żelatyna jest p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, deser, desery, diety, dieta, dietetyczne , wegańskie, dietetycznie, ciasto na zimno, deser z galaretka, ciasto z galaretka, dania dietetyczne, dietetyczne ciasta, ciasto owocowe, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.