Czarno - białe tiramisu

Czarno - białe tiramisu

Przepis na : deser

Tiramisu to doskonały włoski deser, który doskonale sprawdza się podczas wielu okazji. Jest szybki i smaczny. Co ważne bardzo łatwo go przygotować. Doskonale smakuje zarówno w gronie przyjaciół, jak i na romantycznej kolacji. Wersji tiramisu znajdziecie mnóstwo. Klasyczne, korzenne, cytrusowe czy nawet karmelowe. Tym razem mam dla was jednak propozycję na wyjątkowy deser tiramisu. Efekt dają tu niezwykle ostatnio popularne czekoladowe biszkopty. Wraz z połączeniem z jasnym kremem tworzą niezwykle ładny i zachęcaj...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, tiramisu, deser, desery, mascarpone, likier, kolacja, bez pieczenia, krem czekoladowy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasto z kremem

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.