Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Panierowany kotlet ze schabu, to nasza polska specjalność, dlatego wiadomo powszechnie , że gdy jakieś danie jest polskim specjałem, wówczas ilu kucharzy -tyle jest wersji przepisu. --  Skład: mięso-schab środkowy, pokrojony w grube plastry ~1,5-2 cm , sól i pieprz do  przyprawienia, dodatkowo jajka; bułka; mąka do panierowania i tłuszcz do usmażenia. ***najlepszy do smażenia smalec, niestety w niedziele miałem tylko oliwę. -- Mięso opłukane zimną wodą i wysuszone ręcznikami kuchennymi  lekk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, chleb, bułki, tarta, schab, kopytka, surówka

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.