Bułki z mąki Szymanowskiej

Bułki z mąki Szymanowskiej

Bułki z mąki Szymanowskiej

Uwielbiam domowy wypiek chleba i bułek, polecam mąkę Szymanowską, bo jest doskonała i bardzo dobrze wyrabia się z niej ciasto, bez żadnych dodatków wypieka się  super smaczne pieczywo. Skład: 1 kg mąki Szymanowska 480, ~500 ml ciepłej wody, 50 g świeżych drożdży,  1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 1 rozbite jajko do posmarowania przed wypiekiem,... Z rozkruszonych drożdży, cukru, wody i 4 łyżek mąki robimy zaczyn, który po wymieszaniu  przykryty odstawiamy na 10 minut, do wyrośnięcia w ciepłe miej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, bułki, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.