Łopatka wieprzowa duszona z soczewicą i kaszą jęczmienną

Łopatka wieprzowa duszona z soczewicą i kaszą jęczmienną

Łopatka wieprzowa duszona z soczewicą i kaszą jęczmienną

Z racji tego, że nie używam esencji wzbogacających smak w swojej kuchni i bazuję głównie na ziołach, postanowiłam wypróbować esencji do mięs duszonych Knorr. Moim zaskoczeniem był fakt, że całą obiadową porcję zjadła moja Córa, która przy obiedzie, w którym występuje kasza często wybrzydza. Sos wyszedł dość jasny i mocno aromatyczny, gęsty i w zasadzie oprócz suszonego majeranku i świeżej bazylii powstrzymałam się od dodawania przypraw. Skła d niki: 50dag łopatki wieprzowej pół szklanki czerwonej soczewicy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.