Tymiankowa pierś z kurczaka

Tymiankowa pierś z kurczaka

Tymiankowa pierś z kurczaka

Aromatyzowana suszonymi gałązkami tymianku obsmażona i następnie duszona pierś z kurczaka. Pozostałe przyprawy minimalistycznie ( sól , papryka mielona, olej i liście lubczyku). Można podawać na gorąco albo ostudzić i potem kroić w plasterki i podawać do chleba. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Nashelly, 17 listopada 2013 19:07:07

Prosto i pysznie. Przepadam za tymiankiem ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl