Szare kluski wersja 4 ( z otrębami)

Szare kluski wersja 4 ( z otrębami)

Szare kluski wersja 4 ( z otrębami)

Pewnie już zauważyliście że lubię eksperymenty. Często wracam do tradycyjnych przepisów i lekko je modyfikuję szukając optymalnego smaku. Tak jest z szarymi kluskami. Ta super prosta potrawa od zawsze była jedną z ulubionych w naszej Rodzinie. Specjalistką od ich robienia była siostra Mamy - Ciocia Oleńka. Szare kluski i zasmażana kapusta przebijały wszystko- mając do wyboru pomiędzy pieczenią cielęcą w której robieniu Ciocia była mistrzynią , a kluchami wybieraliśmy ku rozpaczy Cioci kluchy. I tak już został... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Asa_6niebo, 15 grudnia 2013 23:17:12

u mnie też dziś luksusowo były szare kluski, tyle, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia nim zniknęły...

Bunia Babciagramolka, 16 grudnia 2013 02:47:48

Hi hi - zawsze uważałam , że polędwica i krewetki to pikuś - 5 minut roboty i po sprawie . Luksus to pierogi , sare kluski, babka ziemniaczana itp- tego na co dzień sie nie robi :)

Christopher Konkel, 16 grudnia 2013 04:32:31

I tutaj masz rację.Już nie pamiętam kiedy jadłem takie kluski, a bardzo je lubię.Robię różne potrawy,a to co mi bardzo smakuje,dopiero jak gdzieś przeczytam,to sobie o takich prostych potrawach przypominam.

tu-tusia, 16 grudnia 2013 15:40:30

Pyszne tradycyjne danie :) Niewiele potrzeba, żeby zjeść pyszności :)