Rosół aromatyzowany świeżą papryką

Rosół aromatyzowany świeżą papryką

Rosół aromatyzowany świeżą papryką

Od jakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich smak dodając nietypowe dodatki . A to coś orientalnego ( trawa cytrynowa, listek Kafiru, imbir ), gałązki tymianku lub np. paprykę. Nadal jest to rosół ale przestaje być monotonny. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, papryka, cytryna, warzywa, imbir, wołowina, kurczak, zupa, rosół z kury, warzywa na patelnie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak, kurczak z papryką

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
anna, 24 września 2013 15:00:39

Wspaniały , prawdziwy rosołek z nutką papryczki.Dziękuję za wspaniałe inspiracje

Anonymous, 24 września 2013 15:02:35

Pyszny!