Pikantna miruna w cieście +kolacyjny bonus

Pikantna miruna w cieście +kolacyjny  bonus

Pikantna miruna w cieście +kolacyjny bonus

Z  filetami rybnymi to jest tak , że jak kupujemy dla większej ilości osób to bez znaczenia jest czy jest ich 10 dag więcej czy mniej. Ale już na 2 osoby to zaczyna stanowić problem. Bo taki większy filet z reguły na dwa razy jest za mały , a na jeden obiad za dużo. Znalazłam na to sposób. Mam ładne -kształtne porcje obiadowe i dodatkowy bonus :) czyli kolacje przy okazji. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 5 lipca 2013 21:07:32

muszę spróbować kiedyś tej rybki:)

ciociosanka, 6 lipca 2013 22:44:12

Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale mi żal drogiego oleju z pestek winogron marnować do smażenia i to potrawy tak intensywnej w smaku, że wcale go potem nie czuć. Lepszy jest tani, neutralny w smaku olej rzepakowy, a po prawdzie - dużo zdrowszy, bo ma najlepszy skład tłuszczowy...

Bunia Babciagramolka, 6 lipca 2013 23:12:58

ciociosanka - ale olej z pestek winogron nie jest z tych najdroższych . Ja nie znoszę smaku oliwy z oliwek. Olej rzepakowy nawet ten tłoczony na zimno ma też specyficzny smak .Ten z pestek winogron i zamiennie ryżowy są neutralne - nie nadają potrawie swojego smaku i nie ,,pachną" w czasie smażenia. Do smażenia uzywam tylko tego z pestek winogron lub słonecznika . Do sałatek orzechowy, aromatyzowane grzybami , ziołami , itd.Nie używam oliwy z oliwek, rzepakowego i sezamowego bo akurat tych nie lubię i nic na to nie poradzę.