Miodownik (Stefanka)

Miodownik (Stefanka)

Miodownik (Stefanka)

Miodowe ciasto przekładane kremem z kaszy manny. Ciasto jest pracochłonne (trzeba upiec oddzielnie każdy blat) i robi się je dość długo, ale myślę że od czasu do czasu warto. Trzeba je przechowywać w lodówce najlepiej co najmniej dwa dni, żeby odpowiednio zmiękło. Przepis jest na bardzo dużą blachę (23 x 33 cm). Ciasto: 800 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 200 g cukru pudru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g zimnego masła 5 łyżek miodu 4 jajka szczypta soli Miód rozpuścić i przestudzić. Mąkę przesiać z cukrem pudr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kasza, krem, orzechy, polewa czekoladowa, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami, krem czekoladowy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.