Pierś z indyka pieczona na liściach czosnku

Pierś z indyka pieczona na liściach czosnku

Pierś z indyka pieczona na liściach czosnku

Pierś indyka jest doskonałym mięsem, które nadaje się do pieczenia. Można je potem wykorzystać na obiad na gorąco, jak też na zimno do pieczywa lub sałatek Co potrzeba: 1,2 kg piersi z indyka, 5 liści czosnku zwykłego lub niedźwiedziego, 6 łyżek oleju rzepakowego, Sól, Papryka ostra w proszku, Curry w proszku, Mieszanka przypraw: czosnek, bazylia, pomidor suszony Wykonanie: Pierś indyka myjemy, osączamy z wody, posypujemy obficie solą, curry, ostrą papryką oraz mieszanką przypraw czosnek-pomidor-bazylia. Na dużą i wysoką pate... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.