Pierś kurczaka w pikantnej marynacie z ryżem i warzywami po chińsku

Pierś kurczaka w pikantnej marynacie z ryżem i warzywami po chińsku

Pierś kurczaka w pikantnej marynacie z ryżem i warzywami po chińsku

  Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, zróbcie koniecznie to danie, bardzo pikantne i pyszne. Dla zwolenników mniej pikantnych potraw proponuję zmniejszyć ilość ostrej papryki Co potrzeba: 700 g piersi z kurczaka, 2 opakowania warzyw po chińsku (po 450 g każde), 50 g świeżego imbiru, 1 łyżka nie czubata mąki ziemniaczanej, Olej do smażenia, Ryż ugotowany według TEGO przepisu Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki octu ryżowego, 2 łyżki sosu ostrygowego, 6 łyżek sosu sojowego ciemnego, 1 łyżeczka nie pełna papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.